Električno! Nova Opel Mokka kreće na put

by admin
0 komentar

Nova Opel Mokka je na putu, još uvek kamuflirana, ali spremna za prve važne testove kod Opelovih inženjera. I električni je! Mokka druge generacije je potpuno nova i njena nova tehnologija, uključujući e-pover, temeljno se testira, postavlja i potvrđuje prije pokretanja tržišta. Proizvodnja će početi u četvrtom kvartalu ove godine. Prvi automobili će biti električni i trebalo bi da stignu kod kupaca početkom 2021. godine. Testni automobili nagoveštavaju ko stoji iza kamuflaže: veliki žuti K na zeleno-crnim bočnim stranama testnih vozila – K kao u Mokki. Da, jednostavno Mokka.

Nova generacija izdaje Ks-prilog u nazivu – kao što je bila i najprodavanija prva generacija na svom debiju 2012. godine. Tada je Mokka impresionirala svojim kompaktnim dimenzijama i čvrstim izgledom. Novi model je takođe mali i robustan, ali na mnogo progresivniji i moderniji način – još bliže prilagođen vožnji u gradu, još elegantniji da stvori veliki utisak. Izuzetno efikasan, jasan i podebljan, i naravno sve električan, od samog početka prodaje. Kupci mogu uživati u uzbudljivoj čisto baterije-električnoj verziji, ali biće dostupna i sa motorima sagorevanja.

Iako još uvijek kamuflirana, nova Mokka već pokazuje svoje oštre proporcije s kratkim prednjim i stražnjim ovjesima – u potpunosti usklađenima s dalje razvijenom Opelovom filozofijom dizajna. Mokka nove generacije kombinuje nemački inženjering sa jasnim, “detoksiranim” dizajnerskim jezikom. Uz to će vozači i putnici moći uživati u potpuno digitalizovanoj unutrašnjosti. Opelovi dizajneri pažljivo su se posvetili smanjenju osnovnih stvari.

Generalni direktor Opela Michael Lohscheller: „Veoma pomno pratim razvoj nove Mokke dve i po godine i veoma sam ponosan na ovaj novi Opel, koji će od samog početka biti električan! Mogu da obećam da će nova Mokka biti jedan od najuzbudljivijih automobila u našoj dugoj istoriji! Ova druga generacija pokazuje sve za što Opel danas stoji i ubuduće će promeniti percepciju naše marke. Naši inženjeri još uvek imaju važan posao, ali radujem se što ću uskoro predstaviti novu Mokku. “

Related Posts

Ostavite komentar