Do 21% niži CO2: Najefikasnija Astra svih vremena

by admin
2 komentari

Nova Opel Astra donosi svoju svetsku premijeru na Međunarodnom sajmu automobila IAA Frankfurt (javni dani od 12. do 22. septembra). Limuzina sa pet vrata (od 19.990 evra, sve cene RRP sa PDV-om u Nemačkoj) i Sports Tourer (od 20.990 evra) već su dostupni za naručivanje i isporuku u trim linijama Edition, GS Line, Elegance, Ultimate i kao Specijalni model „120 godina“. Ova nova Astra najefikasnija je ikada sa čak 21 procenatom manjom emisijom CO2 u odnosu na prethodnu. Pet od sedam kombinacija pogonskih agregata čak je i podcjenjivalo čarobnu marku od 100 grama emisije CO2 po pređenom kilometru (NEDC1). Sa potpuno novom generacijom motora i menjača, Opel Astra postavlja standarde za male emisije, stavljajući je u vrh kompaktne klase.

Astra ultra-moderni trocilindrični benzinski i dizel motori – benzin i dizel, od 77kV / 105hp do 107kV / 145hp (potrošnja goriva NEDC1: urbana 6,3-3,9 l / 100 km, vangradna 4,3-3,1 l / 100 km, kombinovano 5,1-3,4 l / 100 km, 116-90 g / km CO2; potrošnja goriva VLTP2: kombinovano 6,1-4,3 l / 100 km, 141-112 g / km CO2) – ne samo da obezbeđuju živahne performanse, već i vrhunsku udobnost. Protu-rotirajuća osovina ravnoteže u bloku motora sa tri cilindra nadoknađuje neželjene vibracije. Osnovni agregati već standardno poseduju šestostepeni ručni menjač. Novi bezstepeni automatski menjač i lako menjajući devetostepeni automatski menjač takođe doprinose manjoj potrošnji i visokom komforu.

Pažljiv razvoj vetroenergetskog tunela takođe je značajno doprineo smanjenju potrošnje goriva i emisiji CO2. Sa 0,26 Cd, Sports Tourer spada u automobile s najnižim koeficijentom vuče na svetu, dok s pet vrata sa istom vrednošću vodi klasu hatchback-a. Kao rezultat, nova Astra je jedan od aerodinamičnijih kompaktnih automobila na tržištu.

Sportska šasija Astre je dodatno razvijena. Novi amortizeri povećavaju komfor. Opciona dinamična šasija odlikuje se čvršćim amortizerima, direktnijim upravljanjem i Vatts vezom na zadnjoj osovini.

Vrhunske tehnologije poput benzinskog filtra za čestice (GPF) i dizel selektivne katalitičke redukcije (SCR) doprinose smanjenju emisije. Svi novi potpuno aluminijumski motori standardno su opremljeni stop / start tehnologijom za uštedu goriva.

Potpuno digitalni: nova prednja i stražnja kamera, digitalni brzinomer

Opel Astra već nudi portfelj najsavremenijih tehnologija i sistema pomoći koji je bez premca u ovoj klasi vozila – pre svega prilagodljivo matričko svetlo bez bljeskalice IntelliLuk LED®. Nova Astra je takođe dostupna sa opcionim ekstra energetski efikasnim LED prednjim svetlima sa 13 vata. Astra je takođe visoko digitalizovana sa novom opcionom visokotehnološkom prednjom kamerom kao i kamerom za stražnji pogled.

Nova prednja kamera manja je i moćnija nego ranije, zahvaljujući bržem procesoru. Sada otkriva i pešake. Digitalna kamera za gledanje unazad koja je dostupna zajedno sa novim Multimedijskim sistemom za zabavu i zabavu je takođe snažnija, slika na ekranu je oštrija.

Korisnici Astre uživaju u vrhunskoj povezanosti sa Apple CarPlai i Android Auto kompatibilnim sistemima Multimedia Radio, Multimedia Navi i Multimedia Navi Pro. Vrhunska multimedijalna navigacija Pro – kao što je vodeća Opel Insignia – ima ekran u boji od osam inča. Može se prilagoditi i upravljati glasovnom kontrolom. Povezane navigacijske usluge čine putovanje opuštenijim. Sam navigacioni ekran se pojavljuje sa redizajniranim simbolima modernijeg izgleda. Isto se odnosi i na instrument instrument: vozači nove Opel Astre su prvi koji imaju digitalni brzinomjer. Sistem za hitne slučajeve eCall nudi dodatni mir.

Uživanje u vožnji: bežično punjenje i Bose ozvučenje

Praktična karakteristika tokom putovanja: kompatibilni pametni telefoni sada se takođe mogu puniti induktivno putem bežičnog punjenja.

Nova Astra pretvara se u koncertnu dvoranu sa opcionim Bose high-end zvučnim sistemom koji sadrži sedam zvučnika uključujući i subvoofer Rich Bass.

I konačno, ali ne najmanje bitno, nova Astra predstavlja još jednu komfornu karakteristiku koja vožnju u hladnoj sezoni čini prijatnijom i bezbednijom: zagrejano vetrobransko staklo.

Nova Opel Astra postavlja standarde u svojoj klasi s ovim vrhunskim tehnologijama, kao i uz uzornu potrošnju goriva i vrednosti CO2 za dizel i benzinske motore.

Related Posts

2 komentari

Ostavite komentar