2016 Opel Astra

by admin
0 komentar

Opel Astra postoji od 1991. godine i od tada je doživela četiri generacijske smene, a poslednja je bila modelna 2016. godina. Spolja, nova Astra ima mnogo veću rešetku hladnjaka sa manjom vazdušnom branom ispod. Otkloni u ugaonim otvorima za vazduh sada se odbijaju od branika, što daje prednjem kraju skoro zrcalni efekat u poređenju sa modelom poslednjeg gena. Vanjske jedinice za osvetljenje sada su više rafinirane nego ranije, ali zadržavaju isti opšti oblik – kao i ukupni ambijent automobila.

 Iznutra, nova Astra ima više prostora, pojednostavljen enterijer i obilje nove tehnologije poput OnStar-a, i IntelliLink sistem za zabavu sa Android Auto i Apple CarPlai. Sa potpuno novom i lakšom arhitekturom, nova Astra takođe ima koristi od najnovijih motora poput 1,6-litarskog ulja sa gorionikom snage 95 konjskih snaga, 1,0-litarske sa 105 konjskih snaga i 1,4-litarske sa 145 konjskih snaga.

Na kraju će Astra u budućnosti doneti neke varijante zasnovane na performansama, ali za sada je sve u pitanju ekonomičnosti i udobnosti. Naravno, takmičeći se u modelima kao što su Volksvagen Golf i Ford Focus, udobnost i ekonomičnost do sada će dobiti samo automobil. Skoro svaki automobil na koji vrijedi obratiti pažnju u ovoj niši ima neku vrstu verzije visokih performansi, poput Focusa RS ili Golfa GTI-a, pa će Opel bolje držati svoju igru tijesnom ako želi da održi pristojnu vuču u ovom segmentu.

Nova Astra nije baš veliki odmak od odlazećeg modela. U stvarnosti, to je više kao rafinirani model koji predstavlja ono što je Astra oduvek trebala biti.

Related Posts

Ostavite komentar