Opel obnavlja svoje prodajno i marketinško liderstvo

by admin
0 komentar

Opel je pomerio svoje prodajno i marketinško vođstvo, imenovajući Andreasa Marka za šefa tih operacija u Nemačkoj, zamenivši Ulricha Selzera, koji će preuzeti stratešku ulogu u razvoju internacionalizacije marke.

Tobias Gubitz, sada šef marketinga i strategije marke, naslijedit će Marka na mjestu šefa proizvoda i cijena za Opel i njegovu britansku sestrinsku marku Vaukhall, navodi se u izjavi proizvođača automobila.

Patrick Fourniol, sada šef marketinga u Vaukhallu, preuzeće Gubitzovu funkciju. Peter Hope, trenutno šef korisničkog iskustva u Vaukhallu, naslijedit će Fourniola na mjestu šefa marketinga u Vaukhallu.

Mark se pridružio Opelu 1997. godine i zauzeo je pozicije u prodaji, prodaji i marketingu, cenama i upravljanju proizvodima.

Gubitz se pridružio Opelu 2014. godine iz kompanije za široku potrošnju Henkel, a Fourniol je u Opel stigao 2018. godine nakon što je zauzeo pozicije u Renault i Toiota.

Prodaja Opel / Vaukhall opala je za 5,9 procenata u 2019. godini, na 977.100 sa 1,04 miliona, ali marka je spustila nekoliko modela razvijenih u odnosu na bivše vlasnike General Motorsa, uključujući miniratere Karl i Adam i kabriolet Cascada.Mali SUV Mokka Ks takođe je ugašen uoči zamene koja se očekuje ove godine koja je razvijena na PSA arhitekturi.

Otprilike 96 Opelovih prodaja u 2019. godini bilo je u Evropi, prema podacima matične kompanije PSA Group.Marka gura da razvija međunarodna tržišta, počev od Rusije, gde proizvodi putnički kombi Zafira u PSA-inoj fabrici u Kalugi i uvozi SUV Grandland Ks.

Zafiri će se pridružiti komercijalna verzija Vivaro početkom ove godine. Generalni direktor Opela Michael Lohscheller rekao je da će marka ući na 20 novih izvoznih tržišta do 2022. godine

Related Posts

Ostavite komentar