Nova iPhone funkcija omogućava vam da snimate interakcije policije

by admin
1 komentar

Postoji prečica za iPhone koja omogućava korisnicima da dokumentuju bilo kakav susret na cesti sa policijom i pošalju vašu lokaciju hitnom kontaktu.

Prvi put predstavljen 2018. godine, funkcija “I’m Getting Pulled  Over”- „Ja se nadimam“ počela je da dobija pažnju u poslednjih nekoliko nedelja umesto trenutne političke klime u Sjedinjenim Državama.

Funkcija iOS može se koristiti kao motoristička verzija telesne kamere koju policija često nosi dok je na dužnosti. Deluje tako što automatski beleži interakcije sa vlastima na putu.

Kada se koristi, aplikacija isključuje svaku muziku koja se pušta u pozadini i pomoću kamere telefona pravi snimak. Snimanje i lokacija telefona se zatim šalju kontaktu za hitne slučajeve navedenom u uređaju.

Značaj iOS-a ima za cilj da vlasti postanu odgovorni u slučajevima nedoličnog ponašanja ili zloupotrebe ovlašćenja, što je bilo razdvajanje u SAD-u nakon što je prošlog meseca video o brutalnom ubistvu George-a Floida u Minneapolisu postao viralan.

Da biste otvorili prečicu, korisnik mora reći: “Hey Siri, I’m getting pulled over.” IPhone će tada inicirati ukupno 18 različitih akcija i odmah početi snimati koristeći prednju kameru. Takođe će prigušiti ekran na nula procenata osvetljenosti i isključiti funkciju Ne uznemiravaj. Video je takođe rezervno urađen na iCloud ili Dropbok račun povezan sa uređajem.

Izvor: Topcena-atuodelovi

Related Posts

1 komentar

Ostavite komentar