Vikend u Beogradu

by admin
0 komentar

Glavni grad naše države odavno je postao omiljeno mesto za boravak, kako inostranih, tako i naših građana koji žive u drugim gradovima. Povoljan položaj ali i bogat istorijski, kulturni i zabavni život doprinose da se o njemu govori i van naših granica. Ukusna i domaća hrana koja se može probati u kafanama i restoranima, mesta koja vredi posetiti zbog istorijskog značaja ali i gostoprimstvo našeg naroda utiče na to da mu se svi vraćaju, nakon što prvi put kroče na njegovo tlo. Kako se nalazi na raskrsnici Zapada i Istoka, dešava se da je Beograd često spona mnogih letova, te se preseda upravo u Beogradu, što je odličan povod za mnoge putnike da upoznaju bar malo gradskog šarma o kome se toliko priča. 

Kako obići Beograd? 

Jedno od pitanja koje mnoge muči jeste pitanje prevoza. Na raspolaganju je nekoliko opcija. Ukoliko nemate svoje vozilo, možete koristiti gradski prevoz, taksi ili renta car Begrad uslugu. Pokazalo se da je potonja sve popularnija zbog praktičnosti i efikasnosti koju pruža. Gradski prevoz oduzima vreme, a to je upravo ono što nemate u izobilju ukoliko ste u poseti glavnom gradu tokom vikenda. Da biste videli što više stvari i uživali u njima, klackanje i gurkanje po autobusima svakako je nešto što želite da izbgente. Često se da dešava i da autobusi kasne ili da su pak prepuni što može stvoriti nepotrebnu nervozu i nelagodnost. Taksi predstavlja bolju varijantu ali je udarac na novčanik. Da li želite da sve potrošite na prevoz ili na neke druge stvari? Sigurno ne na prevoz. Prednost taksija jeste brzina i to što ne zaviste od drugih. 

Rent a car Beograd – štedi vreme i novac

Međutim, ono što se pokazalo kao jedno od boljih rešenja jeste rent a car Beograd. U pitanju je iznajmljivanje vozila preko agencija koje nude upravo tu vrstu usluge. Vozilo možete rezervisati putem sajta, gde se takođe nalazi čitav spisak dostupnih automobila i njihove karakteristike. Po principu „ključ u ruke“ dobijate auto koji koristite do trenutka odlaska. Rent a car Beograd je pogodan jer ne zavisite od drugih, vi ste ti koji odlučujete kada se šta obilazi, koliko dugo. Ova vrste usluge uglavnom se koristila među poslovnim ljudima, ali je sve više i drugih korisnika koji se odlučuju za nju. Pored toga što ćete uštedeti, dobićete i na vremenu. 

Od Kalemegdana preko Skadarlije do 25. maja 

Pored Kalemegdana, tvrđave po kojoj je Beograd poznat, postoji još nekoliko lokaliteta koje valaj obići. Pomenimo Avalu, Gardoš u Zemunu, Savski kej, Adu, Banovo brdo, Zvezdarsku šumu, Šumice. Kada govorimo o restoranima i kafanama onda je Skadarlija nema konkurenciju. Tradicionalna jela, stari duh Beograda i atmosfera doprineće tome da se osećate kao da ste se vratili nekoliko godina i zakoračili u vreme starih boema – Đure Jakšića, Moma Kapora, Tome Zdravković i drugih koji su ostavili neobrisive tragove upravo na ovom mestu. Za ljubitelje kulturnih manifestacija tu je sijaset galerija, muzeja i pozorišta koji uvek imaju nešto novo i zanimljivo na meniju. Oni koji su okrenuti sportu imaće priliek da uživaju na 25.maju, šetalištu namenjenom za sportske aktivnosti.  

Iako vikend u Beogradu nije ni približno dovoljan vremenski period da se oseti i upozna ovaj grad, svakako jeste dobar početak te misije. 

Related Posts

Ostavite komentar