Proizvodnja BMV-a i8 završava se u aprilu 2020. godine, a naslednik još uvek nije poznat.

by Stefan Markovic
0 komentar

BMV i8 je započeo proizvodnnju linija u BMV-ovoj fabrici u Leipzigu 2014. godine. Pet godina kasnije, radnici Leipzig-a proslavili su izgradnju 20.000-ovog primerka drugog brenda i vodećeg proizvoda marke. Nemački kupac biće vlasnik slavljeničkog modela, jednog od i8 Roadster Ultimate Sophisto izdanja na kojem je proizvođač automobila predstavljen na Sajmu automobila u Ženevi ove godine. Planirano je samo 400 Ultimate Sophisto modela za globalnu potrošnju, 200 i8 Roadsters i 200 i8 Coupes. Svi dobijaju nadogradnje poput Sophisto Grei spoljašnje boje sa akcentima E-Copper, ekskluzivnih 20-inčnih felgi sa akcentima E-Copper, unutrašnjosti E-Copper Leather i posebne značke.

Standardni pogonski sklop ostaje nepromenjen u specijalnom izdanju. 1,5-litarski trocilindrični agregat sa 228 konjskih snaga dobija pomoć od elektromotora snage 141 KS koji pokreće litijum-jonsku bateriju snage 11,6 kVh, ukupne snage sistema od 369 ks i obrtnog momenta od 420 funti.

BMV će proizvoditi modele Sophisto do kraja proizvodnje, programirane za sledeći april. Proizvođač automobila nije rekao ništa definitivno o tome šta bi moglo zameniti i8. BMV je rekao da njegov naslednik možda neće biti direktni nastavak na modelu M8, a očigledan izbor bio bi razrada proizvodne verzije Vision M Nekt. Ranije ove godine, Automobile je rekao da se to događa, sa kupeom sa srednjim motorom koji je nazvan i12 na putu sa sistemskim konjskim snagama od 671 KS i ogromnom baterijom od 135 kVh. M odeljenje je na korak do priznanja svog samostalnog M automobila projekta, koji može ili ne mora biti i12, i već je priznao da elektrificirani M automobil nije daleko, tako da postoji nekoliko načina na koje bi to moglo ići, kad god bi dešava se.

Related Posts

Ostavite komentar